10 de jul. 2017

Depadre 2011



D.O.Ca. Rioja (Rioja Alavesa)
Avui ens desplacem a la Rioja Alabesa. Aquesta part de la Denominació d'Origen Qualificada Rioja és per a mi la més interessant i on es poden trobar vins que se surten dels "típics". Per cert, els cellers d’Alaba estan fent pases per a sortir d’aquesta DOC i crear una de nova; en poc temps tindrem més notícies.
DePadre és un vi de Bodegas San Prudencio 50% Tempranillo* i 50% Garnatxa Negra un cupatge no molt abundant a la Rioja, en aquestes terres la varietat tempranillo sempre està més present.
 *A Catalunya coneixem la varietat Tempranillo amb el nom d'Ull de Llebre.
De la seva elaboració podem dir que realitza la fermentació Malolàctica dins de les bótes. Més tard, el vi passarà uns 18 mesos realitzant la seva criança en bótes de roure francès.
L'obrim, el posem a la copa i el comencem a analitzar. Un color d'intensitat mitjana grana/cirera madura, un rivet robí. Si en removem apareix una llàgrima abundant. L'olorem i destaquem fruites vermelles i negres, gerds, maduixes, cireres i prunes fusionades amb les aromes de criança fullaraca, sotabosc, fulles de tabac, caixa de cigars i pedra calenta. A la boca agradable, taní madur i golós. Fusta integrada, un punt terrós i final llarguet. Equilibrat, convida a tornar a tastar-ho.
Temperatura de servei entre 16 i 18 graus.
Tot i ser un vi negre, no és d'una potència de grau excessiva 13,5%vol.