19 de febr. 2015

L'enoturisme ornitològic de Segura Viudas.



A Segura Viudas el complex i delicat tema de l’enoturisme l’han enfocat pel cantó més lògic, segons ho entenc jo, s’han decantat per oferir una oferta familiar, fugint de la massificació i encarada a la sostenibilitat i l’estudi de la biodiversitat.
Fugint de les típiques visites al celler han donat més valor a l’associació entre l’ecosistema què els envolta i el fet de l’explotació de la vinya.
És per això que durant l’any realitzen diverses activitats destinades a donar a conèixer aquesta convivència. L’altra dia ens van convidar a què coneguéssim una d’elles, l’itinerari Birding, consistent en observació dels ocells què durant l’època hivernal habiten entre les vinyes, els boscos del voltant i el riu. Amb la col·locació de diferents punts de guaita i zones d’aigua i menjar per atraure als ocells, es realitza un passeig entre vinyes coneixent les diferents varietats d’aus. Una nova proposta interessant que d’una manera diferent mira d’acostar el món del vi a diversos sectors de la població.