11 de maig 2013

Masroig vi solidari


Per 3er. Any consecuitu, els set cellers del Masroig aporten el seu producte a l’Obra Social Sant Joan de Déu per la recerca en càncer infanil.





De la mateixa manera  que la vinya estén les seves arrels amb força, lluitant contra els sòls més durs, tot buscant aliment per després oferir el millor d'aquella terra en forma de fruït, el poble, s'ha fet seva aquesta filosofia i ha creat una malla d'arrels fortes i solidàries.

Tot això es veu reflectit a La fira del vi solidari del Masroig. Demostració de com un poble, una societat unida pot fer molt.

A l'acte de presentació del Masroig vi solidari, Joan Asens ( enòleg, impulsor del celler Orto vins i un dels responsables de la Fira) ens ha explicat que aquest dia és una festa solidaria de tot un poble. Tot comença amb l'elaboració d'un vi en comú per part de tots els celler de la vila. Aquest any 1500 ampolles esperen compradors a un preu més que raonable, 10 euros. Tota la seva elaboració ha sigut mitjançant aportacions. Els cellers el vi, el disseny de les etiquetes (que portaran dibuixos dels nens hospitalitzats afectats per la malaltia i els infants de les escoles del Priorat) fet per la gent d'Atipus, l'etiqueta (Vidal Armadans), les càpsules (Cavatap), els taps (Cork Supply) i les ampolles (Emili Castells).
A part del vi que ja el tenim per part dels cellers, el former ofereix pastes i pa, els veïns fan pastissets, un altre porta l'oli, l'altre els tomàquets, el de la cansaladeria l'embotit...com veieu tothom suma i s'implica per aconseguir la màxima recaptació possible.


Aquest any a més a més,  l'acte te com a padrins l'Empar Moliner i en Quim Vila que han mostrat tot el seu suport i estima per la iniciativa.
Moltes vegades parlem de que el vi forma part de la nostra cultura, que és una cosa molt arrelada al nostra País. Amb accions com aquestes es deixa clar que tot això te uns fonaments
Doncs això, que tothom reservi el dissabte 8 de juny per anar al Masroig a gaudir dels vins dels cellers del poble entre música en directe, tastar productes dels comerços de la vila  i el més important, donar suport a la lluita contra el càncer infantil que es realitza des de l'hospital de Sant Joan de Déu.

“No esperem el blat
sense haver sembrat,
no esperem que l'arbre doni fruits sense podar-lo;
l'hem de treballar,
l'hem d'anar a regar,
encara que l'ossada ens faci mal.

No somnien passats
que el vent s'ha emportat.
Una flor d'avui es marceix just a l'endemà.
Cal que neixin flors a cada instant. “

                                        “Lluis Llach”

Cellers participants:

Orto vins
Coca i Fitó
Dit Celler
Cellers Can Blau
El Vi a Punt
Celler el Masroig
Mas de l'Abundància

Per aquells que no puguin assistir a la festa, hi haurà ampolles disponibles per comprar online a través de:



1 comentari :

Centre Quim Soler, la literatura i el vi ha dit...

I el "Centre Quim Soler, la literatura i el vi"
www.centrequimsoler.cat / www.prioratenpersona.cat)

fem los díptics i paradeta de llibres per a xiquets i xiquetes (que encara no beuen vi ;-)